KÜTAHYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

KÜTAHYA OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ TÖRENLE HİZMETE GİRDİ

KÜTAHYA OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ TÖRENLE HİZMETE GİRDİ

Türk el sanatlarının yaşatılmasına katkı sağlayan, sanatsal ağırlıklı eğitim ve üretim çalışmalarını sürdürürken asıllarına sadık kalınarak gelecek kuşaklara aktarılmasına öncülük eden Olgunlaşma Enstitülerinin 16’ncısı Kütahya’da açıldı. 
Dumlupınar Üniversitesi tarafından tahsis edilen Tarihi Seyhan Konağı’nda hizmet verecek olan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı ‘Kütahya Olgunlaşma Enstitüsü’nün açılış törenine Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, Vali Yardımcısı Yüksel Kara, İl Emniyet Müdür vekili Hasan Çevik, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri ile davetliler katıldı.
Enstitü Müdürü Hatice Gören açılış konuşmasında amaçlarından söz etti, Olgunlaşma Enstitüsü hakkında bilgiler verdi. Gören,  “Ülkemizde çoğunluğu büyük illerde olmak üzere bugün 16’ncısı olan Kütahya Olgunlaşma Enstitüsü’nde ilimizin zengin kültürüne ait el sanatlarını, sahip oldukları çok değerli kültürel mirası Kütahyalı hemşehrilerimizin beğenisine sunuyoruz. Amacımız, Kütahya’nın kadim kültürünü gün yüzüne çıkartarak ilimizin marka değerini artıran miras sanatkarı olmak. Enstitümüzün ilimize kazandırılmasında başta önceki Valimiz Sayın Şerif Yılmaz, Valimiz Sayın Ahmet Hamdi Nayir, Vali Yardımcımız Yüksel Kara olmak üzere Valiliğimize, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Sayın Remzi Gören’e,  Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel’e, daire başkanımız Sayın Hasan Yılmaz’a, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger’e ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.
Kütahya Olgunlaşma Enstitüsü’nün hayırlı olmasını temenni eden Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, “Mekanların oluşturulmasında, olgunlaşma enstitüsünün tahsisinde emeği geçen yöneticilerimize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Eğitim öğretim yılının hemen başında bu eserlerin kazanılmış olması önemli” ifadelerini kullandı.


“KÜTAHYA İÇİN BİR İLK”
Kütahya Olgunlaşma Enstitüsü’nün tarihi canlı tutacağını dile getiren Vali Ahmet Hamdi Nayir ise, “Olgunlaşma enstitümüz Kütahya için bir ilk. Bütün büyük illere nasip olmuş olan bu yapıda, bizim için kadim kültürlerin getirmiş olduğu çizgileri, Hititlerden, Friglere, Bizans’tan, Selçuklu’ya ve Osmanlı’dan biriktirdiğimiz kültürümüzün yaşatılmasını sağlayacak, onları canlı tutacak bir eğitim öğretim binamız olacak. Sayın genel müdürümüze, hem bunların hazırlanmasında, hem de bizi törende yalnız bırakmadığı için teşekkür ediyorum. Ayrıca, sayın milletvekillerimizin de eğitim yönündeki bu çalışmalarının da artarak devam edeceğini düşünüyorum, onlara da huzurlarınızda teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kütahya Olgunlaşma Enstitüsü’nün açılış kurdelesi kesildi.
Tarihi Seyhan Konağı’nı gezen protokol, konağın odalarında sergilenen tarihi değeri olan el sanatları ürünleri, iğne oyaları, Kütahya kadınlarına ait ağır kıyafetler, Kütahya Zeybeğine ait ürünler ile yine Kütahya kültürüne ait doğu yatağını inceledi. 

 

18-10-201618-10-201618-10-201618-10-201618-10-2016

Yıldırım Beyazıt Mah. Erdoğan Atasoy Cad. No 37 KÜTAHYA - 0 (274) 280 43 00 / 0 (274) 280 43 22

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.