KÜTAHYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı Yarıyıl Tatili Başladı

2015 -2016 eğitim öğretim yılı 1’nci yarı yılı sona erdi. Kütahya´da 93 bin 791 öğrenci karne heyecanı yaşadı.
2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı Yarıyıl Tatili Başladı

Kütahya Atatürk İlkokulu´nda düzenlenen karne törenine Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Vali Yardımcısı Yüksel Kara, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Uğur, Milli Eğitim Müdürümüz Coşkun Esen, Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, şube müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.  

İl Milli Eğitim Müdürümüz Coşkun Esen: “ 2015-2016 eğitim-öğretim yılının birinci dönemini, mazinin sayfalarına terk ettiğimiz şu günlerde, bir dönemi acısıyla-tatlısıyla, hüznüyle-sevinciyle geride bırakmanın heyecanını yaşıyoruz. Ama derin bir sıkıntı da yüreğimizi şimdiden sarmış durumda. Geride bıraktığımız bu dönemin iç hesaplaşmasını yapmak bizi sıkıntıya sevk ediyor.  Şu sorular beynimizde yankılanıyor; “Konumum ve görevim itibariyle bana düşen tüm sorumlulukları yerine getirebildim mi?, Okulda bulunduğum sürenin her dakikasını verimli geçirebildim mi?, Aldığım paranın hakkını verebildim mi?”

           Zamanımızın bir anını bile boşa harcama lüksüne sahip değiliz. Çünkü bizler, daha önce başlamış ve halen devam etmekte olan istikbâl maratonunun müsabıklarıyız. Bu maratonda durmak ya da sürati azaltmak, yarışı kaybetmek demektir. Eğitim ve öğretimin gayesi, insanın aslî vasıf ve kabiliyetlerini geliştirmek ve onun mensup olduğu cemiyet içinde iyi bir hayat yaşaması için lüzumlu imkân ve vasıtaları temin etmektir. Bu şekilde her insan fikir, duygu, irade ve vücut bakımından bir bütün halinde, ahenkli ve dengeli bir şekilde gelişirken medeniyetin ve cemiyetin hakiki değerlerini de kazanacak ve bir meslek veya iş sahibi olacaktır. Eğitim ordusunun neferleri olan öğretmenlerimiz bu kutsal vazifelerini ifa ederken, öğrencileri sadece bilgi ile donatmamalı, aynı zamanda “iyi insan” özellikleri yüklemelidirler. Bu uğurda öğretmenlerimizin hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağını biliyorum. Çünkü yine biliyorum ki, onlar bahçıvandır ve ektikleri tohumların fidana dönüşmesini, sonra da bu fidanların çiçek açıp meyve vermesini canı gönülden istemektedirler.

            Kıymetli Öğretmenim!

‘Önce Allah’a sonra sizlere emanet!’ denilerek ellerimize bırakılan her öğrencimize millî ve manevî değerlerimizi, üstün insanî vasıfları kazandırabildik mi? Bütün insanlığı ve bütün varlıkları karşılıksız sevmeyi, sevilmenin yolunun sevmekten, saygı görmenin yolunun da saygı göstermekten geçtiğini öğretebildik mi? Her öğrencimizin var olan potansiyelini geliştirebildik mi? Öğrencilerimize iyi örnek olabildik mi? Tüm öğrencilerimize sahip çıkabildik mi? Her öğrencimize fırsat ve imkân eşitliği sunabildik mi? Başarısızlıklarımız için bahanelere sığınmadan bu dönemi verimli ve etkin bir şekilde geçirebildik mi? Galileo’nun “İnsana hiçbir şey öğretemezsin; öğrenmeyi ancak kendi içinde bulacağını öğretebilirsin.” sözü paralelinde öğrencilerimize iyi bir rehber olabildik mi? İyi hasletlerimizi çocuklarımıza geçirebildik mi? Öğrencilerimizi mütemadiyen sorgulayan, okumayı hayatının merkezine koyan, düşünen, üreten, sürekli kafa yoran bireyler haline getirebildik mi? Hz. Ali’nin “Öğretmenlik Tanrı sanatıdır.” sözü ile yücelttiği bu kutsal mesleği layıkıyla yerine getirebildik mi? Unutmayalım ki dünyada her şeye değer biçilebilir, ama öğretmenin eserine değer biçilemez. Çünkü, onun eseri her şeydir ve hem de hiçbir şeydir! Mesleğimizi severek, şevkle yapalım ki eserimiz “her şey” olsun. Eserinin üzerinde imzası olmayan yegâne sanatkâr öğretmendir. 

Sevgili öğrenciler!

İyisiyle kötüsüyle bir dönemi geride bıraktınız. Başarılı bir dönem geçirmişseniz; başarının devamı için daha büyük bir hevesle çalışmalısınız. Unutmayınız; başarı bir yolculuktur, varıldığında durulacak bir nokta değildir. Başarısız bir dönem olmuşsa da dünü unutmalı, başarılı yarınlar için daha çok çalışmalısınız.  Başarısızlık zaferin size göz kırptığı sis bulutudur. Ancak minimumda tutulması gerekir. Sömestr tatilini, ikinci döneme motive olmak için sarf ediniz. İkinci yarıyılda derste geçirdiğiniz her dakikadan maksimum faydayı temin etmeye gayret gösteriniz. Sorular sorunuz, ilmin kapısını aralayınız. Öğretmenlerinizin, anne babanızın tecrübelerinden azami ölçüde faydalanınız. Bu günler bir daha geri gelmeyecek.  Okula her gelişinizin ve hayatınızın bir amacı olsun. Hayal ederek ümit ederek hiçbir şey elde edilemez. Ancak planlı ve çok çalışarak bir şeylere sahip olabilirsiniz. Ders çalışmayı yarına bırakan öğrenci; yolunda bir ırmağa rastlayıp da akıp geçmesini bekleyen insana benzer, ırmak hiç durmadan akıp gider, o hala bekler. Pratik, bütün öğretmenlerin en iyisidir. Çok kitap okuyunuz. Çok çalışınız. Ama çalışırken dinlenmeyi oyun oynamayı da ihmal etmeyiniz. Yeter ki hangisini ne zaman yapacağınızı iyi belirleyiniz. Öğretmenlerinizi üzecek ailenizi mahcup edecek her davranıştan uzak durunuz. En kötü davranışlar yalan söylemek, tembellik, boş vermişlik, kendini herkesten üstün görüp başkalarını hor görmek, gayesiz ve hedefsiz yaşamaktır. İnsanlar hayatlarını eylemleriyle yaşarlar, fikirleriyle değil.  Bir gün kalkacaksınız ve hep hayal ettiğiniz şeyleri yapmaya vakit kalmamış olacak. Şimdi tam zamanı! Harekete geçiniz!”

Saygıdeğer velilerimiz!

Çocuklarınızın başarısı sizin ve bizim başarımız, başarısızlığı da sizin ve bizim başarısızlığımızdır. Çocuklarınızı yetiştirirken maddi ve manevi yönden bizlerle birlikte olunuz. Çocuğunuz için yapabileceğimizin en iyisini birlikte bulup yapalım. Onların hatalarını affediniz ama görmezlikten gelmeyiniz. Onların üzerine sevgi ve şefkatle eğiliniz. Kimlerle arkadaşlık ettiklerini araştırınız. Kötü arkadaş yılandan daha zehirlidir. Sonradan dövünmemek için şimdi anne ve babalık görevlerinizi hakkıyla yerine getiriniz. Mutlaka harçlık veriniz. Kitap alınız ve okutunuz. Sık sık okula gelip ziyaret ediniz. 

Bu konuşmamla gayem önümüzdeki dönemlerde daha başarılı olmak paydaşlarımıza bir nebze olsun ışık tutmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, bütün eğitim yolcularına iyi bir tatil diliyor, saygılar sunuyorum.” dedi.  

 

Törende konuşan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz 2015-2016 eğitim öğretim yılının 1’nci döneminin başarıyla tamamlandığını belirterek, “Okul idaresi, yönetimi, öğretmenlerimizle beraber öğrenci ve velilerin işbirliği, birlikte çalışma arzusuyla geleceğimizde daha büyük başarılara imza atılacaktır. Birlikteliği sağladığımız takdirde sadece Kütahya’da değil, Dünya ölçeğinde de muasır medeniyet seviyesine ulaşmada en önemli potansiyel olan yetişmiş insan gücünün hazırlanmasında büyük başarıyı gerçekleştireceğiz. Karnelerimiz sadece nottur, çocuklarımızın değerlendirilmesi değildir, eksiğimiz olabilir. En azından neler eksik, neleri tamamlamamız gerekiyor bundan yana fikir verir. Herkesin 5 alması, bütün derslerin aynı şekilde olması, tüm çocukların aynı başarıyı yakalaması mümkün değildir. Velilerimiz eksikleri çocuklarımızla ve okul idarecileriyle istişare ederek çözüme kavuşturmalı” diye konuştu. 


“KÜTAHYA TÜRKİYE’NİN İLK 10 İLİ ARASINDA” 

Amaçlarının milli ve manevi değerlerine sahip çıkan çocuklar yetiştirmek olduğunu kaydeden Vali Yılmaz, “Son yıllarda fiziki mekanlarımızın gerçekleşmesi, öğretmen sayımızla birlikte, gerek derslik başına düşen öğrenci sayısı, gerekse öğretmen başına düşen öğrenci sayısıyla eğitim kalitesini artırdık. Bugün TEOG’DA, LYS’de 30’lardan, 40’lardan ilk 10’un altına indik. Bu başarı hepimizin başarısıdır. Arzumuz, Milli Eğitim Temel Politikası çerçevesinde devletini, milletini, bayrağını milli ve manevi değerlerini sayan, seven yetişmiş insan yetiştirmektir. Son yıllarda yakaladığımız başarıyı daha ileriye getirmek zorundayız.  Bu başarının devamı için de gerek Milli Eğitim Müdürlüğümüzün kendi bünyesinde, gerekse Dumlupınar Üniversitemizle birlikte yaptığımız işbirliği çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz projelerle beraber geleceğimizi şekillendirecek çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirip bu millete hizmet etmeye hazırlamış olacağız” dedi.  


“AKADEMİSYENLER OKULA GİDEMEYEN ÇOCUKLARIN HESABINI VERSİN” 

Son günlerde yaşanan terör olayları da gündemindeydi Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ın. Vali Yılmaz, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi tarafından Güneydoğu Anadolu Bölgesi´nde uygulanan sokağa çıkma yasağına ilişkin yayımlanan bildiriye de tepki gösterdi. “Akademisyenler o bölgede okula gidemeyen çocukların hesabını versin” diyen Vali Yılmaz, “Milletimizin karşılaştığı gerek dahili, gerek harici düşmanlarımızın ortaya koydukları bir takım olaylar yaşıyoruz. Ülkemizin birliği beraberliği, vatanın bölünmez bütünlüğü için şehitler veriyoruz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün o olayların olduğu bölgede çocuklarımızı okullara gönderemedik. Okullarımız yakıldı, öğretmenlerimiz tehdit edildi. Bunun barış adına yapıldığı söyleniyor. İsminin önüne bilim adamı sıfatını koymak suretiyle eleştirenler var. O bilim adamı sıfatını kullanan kişiler önce o bölgede okula gidemeyen çocukların hesabını versinler. Çocukların eğitim-öğretim hakkından mahrum kaldığını bilip, oraya ders vermeye gitsinler. Görüş farklılıkları olabilir, kimse kimseyle aynı görüşü paylaşmak zorunda değil. Milletini seven, vatanına hizmet etmek isteyen, anayasada belirlenen hedef ve amaçlar doğrultusunda çalışacak herkes ülkemizin birinci sınıf vatandaşıdır. Türkiye’nin hiçbir yerinde hiçbir kimse ikinci sınıf vatandaş değildir. Bunu sağlamak da bizim elimizde. Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençleri bu doğrultuda yetiştirmeliyiz” şeklinde konuştu. 


“ÇOCUKLARIMIZI KULLANARAK DIŞ MİHRAKLARA HİZMET ETMEK İSTEYENLER VAR” 

Kapatılan dershaneler sonrası okullarda açılan kurslar hakkında konuşan Vali Yılmaz, “Elimizin altındaki çocukları alıp, düşmanlarımıza hizmet ettirmek isteyenler var. Bütün okullarımızda ihtiyaç duyulduğunda velilerin talepleri doğrultusunda ilave kurslar açılmaktadır. Mezun olan öğrencilerimize de Halk Eğitim Merkezi tarafından kurs açılmakta. Bu kurslar ücretsizdir. Devlet sosyal ihtiyaçları olan insanlarımızın yanında. Bugün sosyal devlet olarak eğitim almak isteyen tüm öğrencilerimizin her konuda destekçisiyiz, her durumda yanındayız. Devlet başkalarının sizi sömürmesine, cebinizdeki paraya göz dikmesine izin vermiyor, vermeyecek. Bizler sizin ihtiyaç ve talepleriniz doğrultusunda tüm okullarımızda kurslarımız var. İstediğiniz öğretmen nezaretinde kurslarınızı alabiliyorsunuz. Tedavi sürecinde nasıl doktorunuzu seçebiliyorsanız, kurslarda da istediğiniz öğretmenden ders alabilirsiniz. Devlet olarak her türlü imkan ve şartları oluşturmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 


            Konuşmaların ardından Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Vali Yardımcısı Yüksel Kara ve Milli Eğitim Müdürümüz Coşkun Esen tarafından öğrencilerin karneleri verildi.  

 

25-01-201625-01-201625-01-201625-01-201625-01-201625-01-201625-01-201625-01-201625-01-201625-01-201625-01-201625-01-2016

 

 

 

















 

 

Yıldırım Beyazıt Mah. Erdoğan Atasoy Cad. No 37 KÜTAHYA - 0 (274) 280 43 00 / 0 (274) 280 43 22

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.