KÜTAHYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İl Millî Eğitim Müdürümüz Hasan BAŞYİĞİT "Aile ve Farkındalık Eğitimi"ne Katıldı

İl Millî Eğitim Müdürümüz Hasan BAŞYİĞİT "Aile ve Farkındalık Eğitimi"ne Katıldı

Tohum Otizm Vakfı tarafından yürütülen, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) iş birliği ve TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları çerçevesinde desteklenen, “Eğitime Uzanan Yol” projesi kapsamında “Aile ve Farkındalık Eğitimi” semineri düzelendi.

Vahid Paşa Yazma Eser Kütüphanesi Müdürlüğünde düzenlenen seminere Sayın Valimiz Ahmet Hamdi Nayir, İl Milli Eğitim Müdürümüz Hasan Başyiğit, Şube Müdürümüz Mustafa Ağca Okur, Kütahya Otizm Derneği Başkanı Ali İhsan Yıldırım, Tohum Otizm Vakfı temsilcileri, STK temsilcileri, davetliler ile vatandaşlar katıldı.   Tohum Otizm Vakfı Proje Sorumlusu Serkan Çalışır, “Eğitime Uzanan Yol” projesi kapsamında TANAP Doğalgaz Boru Hattı’nın geçtiği Ardahan, Kars, Yozgat, Erzincan, Giresun, Ankara, Sivas, Kırıkkale, Kütahya, Balıkesir ve Edirne illerinde eğitim ve atölye çalışmaları yapılacağını söyledi. Çalışır, “Projeyle öğretmenlerin mesleki kapasitelerinin artırılması, ailelerinin ve bölge halkının otizm konusunda bilgi ve farkındalık düzeylerinde artış yaşanması amaçlanmaktadır” dedi.  

“HER FERDİN EĞİTİM HAKKI VAR”  

Her bir bireyin eğitimde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, özel çocukların eğitimde yer almaları gerektiğini, yaşadıkları problemlerin çözümünde ise devlet ile birlikte STK’lara da görev düştüğünü kaydetti. Farkındalık oluşturmada iş birliğinin başarılı sonuçlar doğurabileceğine değinen Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Eğitim en önemli konularımızdan biri. Her ferdi, her aileyi, toplumumuzun genelini ilgilendiriyor. Eğitim içerisinde tutacağımız insan sayısı nüfus sayımızla eş değer. Hiç kimseyi eğitimin dışında düşünmüyoruz. Yaşlısı, genci, kadını, erkeği, engellisi, engelsizi, yaratılış itibariyle özel eğitime ihtiyaç duyanı da içerisinde düşündüğümüz bir faaliyet alanı eğitim. Dolayısıyla biz bu konuyu yalnızca devletin yürütmesi gereken bir iş olarak da görmüyoruz. Merkezi yönetimin yanında yerel yönetimler, özel idare ve belediyeler de bu işe katkı sağlamalı. Sivil Toplum Kuruluşlarımız, okullarımız da kendi güçleri ölçüsünde bu konunun farkındalığını oluşturmaya çalışmalı. Burada gördüğümüz de bunun en güzel örneklerinden biri. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Tohum Otizm Vakfımız, Kütahya Otizm Derneğimiz, TANAP hepsi birlikte eğitim konusunda bir faaliyeti birlikte gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizim faaliyet alanımız içerisinde olan bu konu öncelikle farkındalığı gerektiriyor. Özel yaratılışa tabi olan ailelerin bunun farkında olması, toplumun bu ailelerin kendi sıkıntıları veya sahip olduğu değerlerinin farkında olması yönünde bir farkındalık eğitimine ihtiyaç var. Yapılan çalışma bu yönden çok kıymetli. Eğer biz sahip olduğumuz durumun farkında olursak bunun çözümü konusunda da başarılı olacağız. Güzel sonuçlar çıkacağına inanıyorum. İnşallah bunun soncunda daha büyük bir farkındalıkla özel yaratılışı olan çocuklarımızın problemlerinin çözümünde az da olsa bir katkı mutlaka gerekli. Biz daha da çok katkı bekliyoruz” diye konuştu.   Vali Ahmet Hamdi Nayir’in konuşmalarının ardından Eskişehir Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezgin Vuran “Otizmli Çocukların Eğitimi”, Avukat Cansu Korkmaz ise “Eğitimde Engellilerin Hakları” konularında konuşma yaptı.

Kaynak: http://www.kutahya.gov.tr/vali-ahmet-hamdi-nayir-aile-ve-farkindalik-egitimi-seminerine-katildi

26-10-201826-10-201826-10-201826-10-201826-10-2018

Yıldırım Beyazıt Mah. Erdoğan Atasoy Cad. No 37 KÜTAHYA - 0 (274) 280 43 00 / 0 (274) 280 43 22

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.