
İl Millî Eğitim Müdürümüz Mustafa YILMAZ ve Şube Müdürümüz İrfan KANIK, Nafi Güral Fen Lisesini ziyaret ederek öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi.
Ziyaret kapsamında öğrencilerle yapılan samimi sohbette, akademik başarı kadar düşünsel derinliğe ve kişisel gelişime de önem verilmesi gerektiği vurgulandı. İl Millî Eğitim Müdürümüz Mustafa YILMAZ, öğrencilere seslenerek zamanı verimli kullanmanın önemine dikkat çekti: "Herkesin 24 saati var, farkı yaratan bu zamanı nasıl değerlendirdiğinizdir. Okuyarak, düşünerek, kaliteli içeriklerle kendinizi besleyin." sözleriyle öğrencilere ilham verdi.
Edebiyattan sinemaya, entelektüel kitaplardan toplumsal meselelere kadar birçok konuda örnekler paylaşan YILMAZ, gençlere kaliteli düşünme alışkanlığı kazandırmanın gerekliliğine değindi. Kur'an-ı Kerim'deki ayetlerden örneklerle de konuşmasını zenginleştiren YILMAZ, "Her ayeti okuduğunuzda kendinize şu soruyu sorun: Bu ayette Allah bana ne diyor?" diyerek öğrencileri derin düşünmeye teşvik etti.
Ziyaret sırasında ayrıca Nafi Güral Fen Lisesi öğrencilerinin katılacağı TEKNOFEST gibi bilimsel yarışmalarda başarılar dilendi. İl Millî Eğitim Müdürümüz, bu tür etkinliklerin önemine değinerek, "Yapacağınız her yenilikçi çalışmada yanınızda olmaya, sizlere her konuda destek sunmaya hazırız." dedi.
Nafi Güral Fen Lisesi'nin sahip olduğu potansiyelin, ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde edilen başarılarla daha da güçlendiğine işaret eden Müdür YILMAZ, öğrencilerin Kütahya'da kalarak da büyük hedeflere ulaşabileceğini vurguladı: "Kaynaklarınız burada. Aileniz burada, öğretmenleriniz burada. Neden başka illere gitmek yerine, burada büyümeyi tercih etmeyesiniz?" ifadeleriyle gençleri memleketlerine sahip çıkmaya davet etti.
Ziyaret, öğrencilerin projeleri hakkında bilgi vermesi, geleceğe dair hedeflerini paylaşması ve karşılıklı fikir alışverişiyle son buldu.