E-KPSS (Engelli KPSS) Kursu
E-KPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı), Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engellilerin engel grupları ve eğitim durumlarına göre yapılan ve sonuçları Devlet memurluğu ile kamu kurum ve kuruluşlarının işçi kadrolarına alınmalarında kullanılan merkezi sınav demektir. EKPSS kurs programını tamamlayan bireyin; tüm alanlarında kendi eğitimine uygunluk düzeyinde temel alan bilgisi derslerine ait kavramlara ilişkin bilgi ve becerileri kazanması amaçlanmaktadır. Kurs süresi 296 saattir.
Bilgisayar İşletmenliği Kursu
Bilgisayar operatörü; toplanılan verilerin dijital ortama aktarılması ile ilgili işlerin yapıldığı pozisyonda görev yapan kişilere verilen isimdir. Bilgisayar operatörleri, kendilerine verilen bilgileri bir takım programlar kullanarak bilgisayar ortamına aktarırlar. Bilgisayar İşletmenliği (Operatörlüğü) Kursunu tamamlayan bireyler, bilgisayar donanımlarını ve işletim sistemlerini tanıyıp kullanarak, ofis ortamında ağ üzerinden veri alış verişi, internet üzerinden yapılan dosya işlemleri, elektronik tablolama, sunu hazırlama ve doküman oluşturma işlemlerini bilgi güvenliği kurallarına göre yapabilmektedir. Kurs süresi 163 saattir.
Robotik Kodlama Kursu
Robotik Kodlama, bir robot ya da bilgisayarın, programlarının okuyup, işleyebileceği yazılı talimatlar bütünüdür. Robotik kodlama eğitimi alan bireyler robotu programlamada kullanılan merkezi işlem ünitesini tanır ve programlar. Robotun temel hareketlerini sağlayan motorlarını ve robotun kontrol sistemini kumanda ederek çalışmasını sağlayan ve akıllı sensörleri tanır ve kontrol edebilir. Kurs süresi 90 saattir.
KPSS Kursu
Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ÖSYM tarafından kamu kurum ve kuruluşlarında görev alacak personelin belirlenmesi amacıyla yapılan sınavların tümüdür. KPSS' ye Hazırlık (Genel Yetenek-Genel Kültür) kursunu bitiren bireylerin; sözel ve sayısal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini, dil bilgisi ve yazım kurallarını ölçmeye ilişkin bilgi ve becerilerini ve güncel olarak sınav için gerekli tüm bilgileri öğrenmeleri amaçlanmaktadır. Kurs süresi 320 saattir.
Bilgisayar Destekli Reklam ve Tasarım / Bilgisayar Destekli 2 Boyutlu Çizim Kursu
Bilgisayar Destekli Reklam ve Tasarım Personeli; Tanıtım ve reklâm amaçlı ürünlerin tasarımını bilgisayar ortamında gerçekleştirebilen kişidir. Bilgisayar Destekli Reklam ve Tasarımı kursunu tamamlayan bireyler, mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler, grafik ve fotoğraf alanında; grafik ve Fotoğraf hizmetleri sunan firma ve kurumlarda, Organizasyon şirketlerinde veya bireysel olarak bağımsız çalışabilirler. Kurs süresi 185 saattir.
Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi Kursu
T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü İle İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü kapsamında açılan Sosyal Uyum ve Yaşam eğitimi kursuna 17 yaşını tamamlamış , Türkiye'de yasal kalış hakkına sahip yabancı vatandaşlar katılmaktadır. Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi kurs programını tamamlayan bireylerin; ülkemizde bulundukları süre içerisinde üçüncü kişilerin aracılığı olmadan bağımsız hareket edebilmelerini kolaylaştıracak bilgi ve beceri içeren, Türkiye'nin Yönetim yapısı, Türk Hukuk Yapısı, Anadolu ve Türk Kültürü, Toplumsal Düzen vb. konularda eğitim almaları sağlanmaktadır. Bu bağlamda 106 kurs açılmış, 3758 kursiyer belge almaya hak kazanmıştır.
Aile Okulu Projesi
Covid-19 salgınının günlük yaşam tarzını değiştirmesi sonucu artan kaygı, uzaktan eğitim çalışmaları nedeniyle öğrencilerin okuldan uzak kalmaları sonucu okula karşı tutum ve algıların olumsuza dönmeye başlaması, sosyal ve duygusal gelişimin yavaşlaması, öğrencilerin kamu politikalarının uygulanma hizmetinden mahrum kalmaları, salgın sürecinde aile bireylerinin evde televizyon, bilgisayar, telefon ve internette geçirdikleri sürenin artması ve aile içi muhabbet ve sorumluluğun azaldığının tespit edilmesi vb. ortaya çıkan sorunları öğretmen, veli ve öğrenci işbirliği ile aşabilmek, bu sorunlarla baş edebilmenin yollarını hep birlikte bulabilmek için Mart 2022'de Aile Okulu Projesi hazırlanıp ve Aile Okulu Eğitimleri başlatılmıştır.
Bu amaçla üç farklı eğitim planlanmıştır. Bunlardan birincisi, "Aile Okulu Eğitici Eğitimi Hizmet İçi Eğitim Kursu", ikincisi "Aile Okulu Eğitici Eğitimi Yaygın Eğitim Kursu" ve üçüncüsü ise "Aile Okulu Eğitimi (Velilere Yönelik) Yaygın Eğitim Kursu "dur.
Bu kapsamda Aile Okulu eğitimine katılan veliler;
- Aile İçi İletişim Becerileri
- Bilinçli ve Güvenli Teknoloji Kullanımı
- Çatışma ve Stres Yönetimi
- Bağımlılıkla Mücadele
- Sosyal Duygusal Beceri Gelişimi
- Akran İlişkileri
- Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite
- Ahlaki Gelişim konularında eğitim almaktadırlar.
Bu kapsamda Aile Okulu Eğitici Eğitimi eğitimine 90 öğretmenimiz katılıp belge almaya hak kazanmıştır. Aile Okulu Projesi kapsamında velilere yönelik 42 kurs açılmış ve 2223 velimize eğitimlerimiz devam etmektedir.
Arıcılık
Müdürlüğümüz tarafından ikincisi açılan arıcılık kursunda; arıcılık ürünlerinin işlenmesi, perga hasadı ve peteklerden çıkarılması, krem bal yapılması, polenlerin kurutulması, şerbet ve kek yapımı, süzülen ballarin şişeleme işlemlerine dair uygulamalı eğitim verildi.