İl Millî Eğitim Müdürümüz Hasan BAŞYİĞİT ve Temel Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Mustafa TOPUZ, Kütahya Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından organize edilen; Kütahya Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi özelinde "Mesleki Eğitim Alan ve Dallarının Tanıtımı ile Avrupa Birliği Staj Hareketlilikleri Yaygınlaştırma Programı"na katıldılar.
Merkez ilçede eğitim öğretim faaliyeti yürüten ortaokul müdürleri, müdür yardımcıları ve rehber öğretmenlerin katıldıkları kahvaltılı programda Kütahya Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Halil KURT açılış konuşmasını gerçekleştirdi. "İlimizdeki mesleki eğitim ve okullarındaki alan ve dallar hakkında bilgilendirme yaptıktan sonra, 1945 yılında faaliyetlerine başlayan okullarından binlerce mezun verdiklerini, şu anda Elektrik Elektronik Teknolojisi, Makine ve Tasarım Teknolojisi, Metal Teknolojisi ile Mobilya ve İç Mekân Tasarımı alanlarında eğitim öğretim faaliyetlerini yürüttüklerini, mezun olacak 8. sınıf öğrencilerinin meslekî eğitim veren okul ve kurumlara yönlendirilmelerinin hem öğrenciler, hem aileleri ve ilimiz sanayisi için öneminden bahsetti. Okullarındaki eğitimin 3 aşamalı olduğunu, okulda eğitim, yurtdışında eğitim ve iş başında eğitim ile öğrencilerini mezuniyet sonrası hayata sıkı bir şekilde hazırladıklarını, ilimizdeki mavi yakalı çalışacak kişi ihtiyacının had seviyede olduğunu, meslekî eğitim alan öğrencilerin mezun olur olmaz iş hayatına ara vermeden girebildiklerini, bu imkândan öğrencilerin ve ailelerinin mahrum edilmemesi gerektiğini" söyledi ve 6-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında merkez ilçedeki ortaokullara tanıtım ve yönlendirme için ziyaretler gerçekleştirileceğini belirtti.
İl Millî Eğitim Müdürümüz Hasan BAŞYİĞİT; " Meslekî eğitimin ilimiz ve ülkemiz açısından çok önemli olduğunu, 36 alanda meslekî eğitimin verildiğini, Kütahya Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesinin yeni eğitim binalarının çok kapsamlı olduğunu ve kısa süre sonra bitirileceğini, bu bağlamda yık-yap modeliyle 64 okulun yeniden inşa edildiğini, Zafer OSB'nin de devreye girmesi ile birlikte 25.000 kişilik mavi yakalı ihtiyacının meslekî eğitim veren okul ve kurumlarca karşılanacağı öngörüsüyle daha fazla öğrencinin bu okullara yönlendirilmesi gerektiğini ve meslekî eğitimin ortaokullar düzeyinde de yapılmaya başlanacağını, bunun için çalışmaların yapıldığını" söyledi. Ayrıca bu şekildeki tanıtım faaliyetlerinin katkısının çok önemli olduğunu vurguladı. "Üreten Türkiye" mottosuyla geleceğin meslekî eğitimde olduğunu tekrar vurgulayıp LGS sonrası öğrencilere sağlıklı bir rehberlik ile meslekî eğitim veren okullarımıza yönlendirmelerin yapılmasını istedi.
Kütahya Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Engin EROĞLU, "AB Erasmus+ Mesleki Eğitim Staj Programları"nda akredite olan okullarının yurt dışı hareketlilikleri hakkında bilgilendirme yaptı. EROĞLU, bugüne kadar 500'ün üzerinde öğrencinin yurtdışında staj yaptığını, 1,5 milyon Euro'nun üzerinde girdi sağladıklarını, öğrencilerin bu staj imkânlarından ziyadesi ile faydalandıklarını ve meslekî eğitimlerini pekiştirdiklerini söyledi.