Meslekî Eğitimi Tanıtma ve yaygınlaştırma Projesi (METYAP) kapsamında, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman AKGÜL ile Uzman Öğretmen Aydın YAVŞANCI'nın katılımlarıyla, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonu'nda "Mesleki Eğitimdeki Yeni Gelişmeler ve Bu Gelişmelerin İşletmeler Açısından Faydaları" konulu toplantı gerçekleştirildi.
Toplantıya Daire Başkanı Süleyman AKGÜL, İl Millî Eğitim Müdürümüz Hasan BAŞYİĞİT, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzmet ÖZOTRAÇ ve KUTSO yönetim kurulu üyeleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkan ve üyeleri, ilimizde bulunan organize sanayi bölgelerinin başkanları ile ilimiz genelinde Müdürlüğümüz Meslekî ve Teknik Eğitim Hizmetleri Şubesine bağlı okul ve kurum yöneticilerimiz ve basın mensupları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklâ Marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını İl Millî Eğitim Müdürümüz Hasan BAŞYİĞİT yaptı.
Konuşmalarında, Kütahya'da mesleki teknik eğitimin geliştirilmesi noktasında desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Ticaret Sanayi Odası Başkanlığı'na teşekkür ederek başlayan İl Millî Eğitim Müdürümüz Hasan BAŞYİĞİT "Kütahya'da mesleki ve teknik eğitim noktasında son üç dört yılda geldiğimiz nokta bizleri ziyadesiyle memnun ediyor; ancak hala kat etmemiz gereken biraz daha mesafe var. Bu anlamda da görüş ve önerilerin konuşulacağı bir toplantı için mekan olarak Ticaret Sanayi Odası bizlere burayı verdiler. Bu anlamda da kendilerine teşekkür ediyoruz. Hepinize saygılar sunuyorum, toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.
Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Salih NAfi ALIÇ'ın konuşmalarından sonra Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman AKGÜL konuşmalarını gerçekleştirdiler.
Daire Başkanı Süleyman AKGÜL konuşalarında "Bugün de bu güzide ilimizde bu programımızı gerçekleştireceğiz mesleki eğitimin tarihsel sürecine baktığımız zaman aslında baya bir geriye gitmemiz gerekiyor çünkü 12.YY Pîr Ahî Evrân Velî anadolu topraklarında kurmuş olduğu Ahilık sistemi olduğunu görürüz, mesleki eğitimin temeline baktığımız zaman bugüne geldiğimiz noktada ise Ahilik sisteminin vizyonlu misyonunu ülkemiz genelinde 360 bağımsız mesleki eğitim merkezi olmak üzere ve kurumsal kapasitenin artırılması anlamında da meslek ve teknik Anadolu liselerimizin bünyesinde Mesleki Eğitim Merkezi program açarak Mesleki Eğitim Merkezi sistemini uyguluyoruz. Bakanlık olarak son süreçte özellikle belkide Devrim niteliğinde kararlar alarak bu sistemin alt yapısını güçlendirdik Mesleki Eğitim Merkezi ve mesleki ve teknik eğitim genel olarak bu iyileştirmeler devam etti biraz önce genel sekreterin de bahsettiği husus özellikle öğrencilerimize verilen teşvik oranının artırılması ve tamamının - teşvik olarak verilmesi noktasında ise en önemli düzenleme 25 Aralık 2021 tarihinde yapılmış oldu. 3308 Sayılı Kanun'un yürürlüğe girdiği tarihten öncesine baktığımız zaman Türkiye genelinde çırak öğrenci sayımızın 159.000 olduğunu görüyoruz. Bugüne geldiğimiz noktada ise 730.000 seviyelerini geçmiş durumdayız. Yapmış olduğumuz düzenlemenin sektör açısından, işletmelerin açısından, öğrencilerimiz açısından bir karşılığı olduğunu, bu yapılan düzenlemelerin meyvelerini almaya başlamış olduğumuzu görüyoruz." dedi.
Konuşmaların ardından Uzman Öğretmen Aydın YAVŞANCI, "Meslekî Eğitim Merkezi Programı" ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi.
Program sonunda İl Millî Eğitim Müdürümüz Hasan BAŞYİĞİT teşekkür konuşması gerçekleştirdi.