İl Milli Eğitim Müdürümüz Hasan BAŞYİĞİT, Basın çalışanlarıyla Yoncalı MTAL'de görüşerek Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve eğitimle ilgili son durum hakkında bilgiler verdi. İl Milli Eğitim Müdürümüz Hasan BAŞYİĞİT, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan SAĞLAM ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail GÜVEN ve basın mensupları katıldı.
Hasan BAŞYİĞİT, yaptığı konuşmasında liselere öğrencileri yerleşmesinde doluluk oranının iyi olduğunu, 7080 öğrenciden tercihlerine yerleşemeyen sadece 200 civarı öğrenci olduğunu, onların da diğer tercih haklarında istedikleri okullara yerleşeceklerini ifade etti. Hiç tercihte bulunmayanların ise Mesleki Eğitim Merkezi'ne yerleşecek öğrenciler olduğunu belirten Hasan BAŞYİĞİT, Mesleki Eğitim Merkezi'nin önemine değindi. Bakanlığımızın yaptığı son değişiklikle Mesleki Eğitim Merkezinden lise mezunu olunabileceğini, fark derslerini veren öğrencilerin hem usta hem de lise mezunu olacağını söyledi. Öğrencilerini mesleki eğitim merkezlerine yazdıracak velilere çağrıda bulunan, onları davet eden Hasan BAŞYİĞİT, buraya devam eden öğrencilerin hem mesleğe hem de hayata bir an önce hazırlanacaklarını belirtti. Mesleki eğitim merkezlerinde asgari ücretin üçte biri oranında harçlık verildiğini, bu ücretin de teşvik edici olduğunu ifade etti.
Meslek liseleri, İmam Hatip liseleri ve Anadolu liselerinde doluluk oranlarının da iyi olduğunu belirten Hasan BAŞYİĞİT, bu yılki yerleştirmelerin sıfır hatayla gerçekleşeceğini umut ettiklerini belirtti.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın "2023 Eğitim Vizyonu" kapsamında, ekim ayından beri süregelen çalışmalar sonucunda oluşturulan "Eğitsel Veri Madenciliği Raporu" kitabının, 2019-2020 eğitim-öğretim dönemi için hazırlandığını söyleyen BAŞYİĞİT; Bahçeşehir Üniversitesi ve Dumlupınar Üniversitesi hocalarının çalışmalarıyla hazırlanan bu kitabın ortaokul öğrencilerinin lise giriş sınavlarındaki başarılarını arttırmak için hazırlandığını ifade etti.
Kütahya'daki zümre başkanlarının çalışmaları ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Güven'in koordinatörlüğünde hazırlanan, okul dışında bulunan öğrenme ortamlarınının derslerdeki konularla birebir ilişkisini açıklayan "Okulum Kütahya" kitabı sayesinde öğrencilerin teorik eğitimlerini pratiğe dökerek daha kalıcı bilginin sahibi olacaklarını söyleyen BAŞYİĞİT, kitabın içinde; müzeler, bilim merkezleri, kütüphaneler, sanat merkezleri, milli ve tematik parklar, tarihi ve kültürel mekanlar, sit alanları gibi Kütahya'ya özgü mekanların bulunduğunu, ders ve konularla ilişkilendirilen bu mekanlarda öğretmenlerin rehberliğinde öğrencilerin incelemelerde bulunup çeşitli çalışmalar yapacaklarını, böylece hem Kütahya'nın bilinmeyen tarihini hem de bilgilerini günlük hayatta aktif bir şekilde kullanmayı öğreneceklerini belirtti.
Kütahya'da basından her zaman destek gördüklerini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürümüz Hasan BAŞYİĞİT, basın mensuplarına teşekkür ederek konuşmalarını bitirdi.
İl Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail GÜVEN, Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında bulunan okullar arasındaki farklılıkların giderilmesine yönelik olarak "Veli Çalıştayı" gerçekleştirildiğini, bu çalıştayda velilerle bir araya gelineceğini ifade etti. GÜVEN; "Her okuldan ikişer temsilci velinin katılımıyla oluşturduğumuz çalıştayda velilerimize, nasıl bir okul istediklerini, nasıl bir eğitim sistemi hayal ettiklerini, bu işin neresinde olduklarını, neden mahallelerindeki bir okulu değil de başka bir okulu tercih ettiklerini, kendi mahallelerindeki okulda ne olursa çocuklarını oraya göndereceklerini soruyoruz. Velilerimizle yaptığımız çalıştaylar sonrasında öğrenci çalıştayları da yaparak öğrencilerimizin isteklerini dinleyeceğiz. Sonrasında öğretmenlerimizle birlikte çalışarak her okul için ayrı bir hedef belirleyerek, okullar arasındaki farkların minumum düzeye indirilmesini sağlayacağız." dedi.
SOn olarak konuşan Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan SAĞLAM; şehrimizde eğitimin iyi bir noktada olduğunu ifade ederek teşekkürlerini iletti.