
İlimiz genelinde eğitim yatırımları tamamlanmaya devam ediyor.
İlimizde 2020-2021-2022 yıllarında 18 okul, 268 derslik, 200 öğrenci kapasiteli 1 pansiyon binası, 1 spor salonu binası ve 4 atölye binası tamamlandı.
İçinde bulunduğumuz 2022 yılında ise 16 okul, 204 derslik, 2 pansiyon binası, 2 spor salonu binası ve 4 atölye binasının yapımı devam etmektedir.
2023 yılında 17 okul, 159 derslik, 3 pansiyon binası ve 1 spor salonunun yapılması planlanmaktadır.
Valimiz Sayın Ali ÇELİK, ilimizde yapımı tamamlanan ve yapımı devam eden eğitim yatırımlarımızı inceledi. İlimiz merkezinde bulunan eğitim yatırımlarımızda ayrı ayrı incelemelerde bulunan Valimiz Ali ÇELİK, İl Özel İdare yetkililerinden ve Millî Eğitim Müdürümüz Hasan BAŞYİĞİT'ten yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Vali Ali ÇELİK tamamlanan ve yapımı devam eden okul, pansiyon binası, spor salonu, atölye incelemelerinin ardından taş mektep olarak bilinen Kütahya Lisesi binasının restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Valimiz Ali ÇELİK, çalışmalarda kolaylıklar diledi.