KÜTAHYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Zafer Ajansı ile TR33 Bölgesi İl Millî Eğitim Müdürlükleri Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı.

Zafer Ajansı ile TR33 Bölgesi İl Millî Eğitim Müdürlükleri Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı.

Zafer Ajansı ile TR33 Bölgesi İl Milli Eğitim Müdürlükleri arasında 21.11.2018 tarihinde “Okul Çağındaki Gençlerin Tasarım, Yenilikçilik ve Üretkenlik Kapasitelerinin Geliştirilmesine Yönelik İş Birliği Protokolü” imza töreni gerçekleştirildi.

İmza törenine Uşak Vali Vekili Sait Topoğlu, Uşak Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, İl Milli Eğitim Müdürümüz Hasan Başyiğit, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, Zafer Ajansı Genel Sekreter Vekili Veli Oğuz, Program Yönetimi Birimi Başkanı Erce Şengül, Uzman Ezgi Geçin, Uşak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Tekeli, Uzman Halil Yoldaş ile basın mensupları ve öğrenciler katıldı.

Protokol ile TR33 Bölgesi’nin imalat sanayisinde dijital dönüşüm sürecini hızlandıracak ve bölgede rekabetçi bir imalat sanayisini sürdürülebilir kılacak nitelikli iş gücü altyapısının oluşturulması için ilk defa bölgesel ve sistematik bir hareketi hayata geçirmek amaçlanmaktadır.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Hasan Başyiğit konuşmalarında şunları ifade etti:

"ÖĞRENCİLERİMİZ ARTIK SINIF İÇERİSİNDE DİNLEYEN DEĞİL; AKTİF OLARAK DERSE KATILIP ÜRÜNLER ORTAYA KOYABİLEN BİREYLER OLMAK ZORUNDADIR."

"Eğitim öğretim alanında gerçekleştirdiğimiz tüm faaliyetlerin amacı, şüphesiz gençlerimizin geleceğe hazırlanması, iyi bir eğitim alması, ülkemizin yarınlara güvenle bakmasıdır. Bilgi çağını yaşadığımız bu günlerde, geleneksel öğretim yöntemleri öğrencilerimizin ihtiyaçlarını artık karşılayamamaktadır.

Bilgi çağı, yenilikçi ve üretken insanlar yetiştirmeyi amaç edinir. Bu, bilginin doğrudan aktarılmasını ile ulaşılabilecek bir amaç olmaktan çok uzaktır. Konfüçyüs “ bir kişiye iyilik yapmak istiyorsan ona balık verme, balık tutmayı öğret”  demiştir. Bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğu günümüzde artık amaç, ulaşılan bilginin farklı şekillerde kullanılmasını sağlamaktır.  Eğitim 2023 Vizyonumuzda” Çocuklarımızın ilgi, yetenek ve mizaçlarına yönelik gelişimleri için tüm okullarda Tasarım- Beceri Atölyeleri kurulacaktır.” ifadesi üretmeye, tasarlamaya verdiğimiz önemi vurgulamaktadır. Öğrencilerimiz artık sınıf içerisinde dinleyen değil; aktif olarak derse katılıp ürünler ortaya koyabilen bireyler olmak zorundadır. Teknolojideki hızlı değişim, eğitim alanında da okulların ve öğretim programlarının bu hıza uyum sağlamasını zorunlu hale getirmiştir.Günümüz sorunlarına yaratıcı çözümler bulmak için bize tasarlayan yenilikçi ve üretken nesiller gerekmektedir.

Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için hepimize, en çok da geleceğin bilim adamları, doktorları, mühendisleri, öğretmenleri olarak bugünün gençlerine büyük sorumluluklar düşmektedir. Biz, sizlerin bu yolda ilerleyebilmesi için elimizdeki her imkanı seferber etmeye hazırız.

Katılmaktan onur duyduğumuz bu protokol ile gayemiz, eğitim ve öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların geliştirilmesi, yenilikçi uygulamaların eğitim sistemimize kazandırılması, öğrenci ve öğretmenlerimizin daha iyi eğitim ve öğretim imkânlarına kavuşturulmasıdır." 

Genel Sekreter Vekili Veli Oğuz ise şöyle konuştu:

“Ülkemizin kalkınmasında en önemli yapı taşı olan çocuklarımızın eğitim ve öğretim hayatını daha nitelikli hâle getirecek, onların tasarım ve üretim odaklı düşünmelerine katkı sağlayacak olan ‘Okul Çağındaki Gençlerin Tasarım, Yenilikçilik ve Üretkenlik Kapasitelerinin Geliştirilmesine Yönelik İş Birliği Protokolü’ imza törenine hoş geldiniz diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” ifadeleriyle konuşmasına başladı. Geçtiğimiz ay açıklanan 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi hakkında bilgiler veren Oğuz konuşmasını “2023 Eğitim Vizyonu belgesinde ülkemizin zengin bir medeniyet birikimine, genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğu, geleceğe yönelik hedefleri ve iddiaları olan ülkemizin bu hedeflere ulaşmasında kilit faktörün nitelikli bir eğitim öğretim sistemine bağlı olduğu ifade edilmiştir. Öte yandan belgede öğrenme süreçlerinde dijital içerik ve beceri destekli dönüşüm olduğu, dijital içerik ve becerilerin geliştirilmesi için bir ekosistem oluşturulması, bu ekosistemin sürdürülebilirliği noktasında ise öğretmen eğitimleri yapılması hususları vurgulanmıştır. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanarak 27 Ekim 2018 tarihinde kamuoyuna ilan edilen 2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda da eğitim öğretim ile ilgili politikalara son derece önem verildiği görülmektedir. Bu belgede eğitim öğretim sisteminin temel hedefinin, çağın ve geleceğin becerilerini kazanmış ve bu becerileri tüm insanlığın yararına olacak biçimde kullanacak; bilime, ilme, kültüre meraklı ve duyarlı, ahlaklı nesiller yetiştirerek onları geleceğin bilgi yoğun ve rekabetçi dünyasına hazırlayacak bir eğitim-öğretim sistemi inşa etmek olduğu belirtilmiş ve buna yönelik politikalar sıralanmıştır. İş birliği protokolü, birçok üst ölçekli kaynak referans alınarak bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanmıştır. Sarih bir şekilde görülmektedir ki eğitim ve bilgi teknolojilerinde yaşanan hızlı değişim beraberinde bazı aksiyonlar almayı gerektirmiş bu konuda atılacak her adımı elzem hâle getirmiştir.  Bu protokolle ve ilerleyen dönemlerde gerçekleştireceğimiz faaliyetlerle TR33 Bölgesi’nin imalat sanayisinde dijital dönüşüm sürecini hızlandıracak ve bölgede rekabetçi bir imalat sanayisini sürdürülebilir kılacak geleceğin nitelikli iş gücü altyapısının oluşturulması için ilk defa bölgesel ölçekte ve sistematik bir programı hayata geçirmeyi amaçlıyoruz. Sözlerime son verirken geliştirilen bu değerli iş birliğinin küresel, ulusal ve bölgesel kalkınma hedeflerine ulaşmak adına müspet sonuçlar doğurmasını ve ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, saygılar sunuyorum.”

 Program İl Milli Eğitim Müdürlerinin ve Vali Vekili Sait Topoğlu´nun konuşmalarının ardından protokolün imzalanmasıyla sona erdi.

21-11-201821-11-201821-11-201821-11-201821-11-2018

Yıldırım Beyazıt Mah. Erdoğan Atasoy Cad. No 37 KÜTAHYA - 0 (274) 280 43 00 / 0 (274) 280 43 22

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.